جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


ماهی 400 میلیاردتومان پول اینترنت

اينترنت عرصه‌هاي گوناگون زندگي بشر را متحول كرده است و محدوديت‌هاي زماني و مكاني در روابط اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مردم جهان را از ميان برده است. همچنين اينترنت هزينه‌هاي ارتباطات را كاهش داده است و به يكي از مهم‌ترين ابزارهاي اقتصادي در حوزه تجارت بين‌الملل تبديل شده كه هم مي‌تواند به‌طور مستقيم و هم غير مستقيم بر روابط بين كشورها تاثير بگذارد و صادرات كالا و خدمات را به‌طور قابل ملاحظه‌اي رونق ببخشد.

ماهی 400 میلیاردتومان پول اینترنت


استفاده از اينترنت در تمام جهان از جمله در كشورهاي در حال توسعه در حال گسترش است و به امري اجتناب ناپذير بدل شده است. اين در حالي است كه در كشورهايي كه رونق تجاري بيشتر است تعداد كاربران اينترنتي هم بيشتر است. جمعيت فعلي دنيا بالغ بر1/7ميليارد نفر است كه از اين تعداد 39 درصد به اينترنت دسترسي دارند و 61درصد مابقي نيز به دلايل مختلف از جمله فرهنگي و سياسي موفق به دست يابي به اينترنت نيستند. در كشورهايي كه جمعيت بيشتري دارند ميزان مصرف اينترنت نيز بيشتر است. چين به عنوان پرجمعيت‌ترين كشور جهان داراي بيشترين تعداد كاربران است و ايران در اين ميان رتبه 28 در جهان را براي استفاده از اينترنت دارد. ضريب نفوذ اينترنت در ايران در سال 93 به 29/53 درصد رسيده بود و اتصال به شبكه ‌اي دي اس ال بيشترين سهم را در بين كاربران اينترنت داشته است. اين در حالي ست كه تا پايان سال 92 ضريب نفوذ اينترنت در كشور 13/49درصد بوده است.
بيشترين و كمترين كاربران اينترنت
استان مازندران در سال 93 با ضريب نفوذ 64/92 بيشترين كاربران اينترنتي را در ايران داشته است و پس از آن تهران و اصفهان با ضرايب نفوذ 93/76و 29/63 در جايگاه دوم و سوم قرار داشتند. اين درحالي است كه استان خراسان شمالي با ضريب نفوذ 04/29 كمترين كاربران اينترنت در كشور را دارد و محروم‌ترين استان از نظر دسترسي به اينترنت محسوب مي‌شود.

30 درصد ضريب نفوذ اينترنت باند پهن
تا پايان سال 93 استفاده كاربران از اينترنت باند پهن رشد دو برابري را نسبت به سال 92داشته است. در سال 93 ضريب نفوذ در كشور در حدود 16/31 درصد اعلام شده بود در حالي كه اين رقم تا پايان سال 92 حدود 77/17درصد بوده است.

محبوبترين سرويس اينترنتي
شمار كاربران اينترنت ADSLدر سه ماهه اول سال 93 به حدود 14ميليون نفررسيده بود كه توانسته بود بيشترين تعداد كاربران را از آن خود كند. ضريب نفوذ اين سرويس 17درصد بود كه در حدود شش ميليون مشترك را دارا بود. اينترنت موبايل در جايگاه دوم استفاده از اينترنت قرار دارد و در سال 93 حدود 12 ميليون ايراني از طريق موبايل به اينترنت وصل مي‌شدند و ضريب نفوذي در حدود 15 درصد را به خود اختصاص داده بودند.

 سرعت 64كيلوبيت دايل آپ
با اينكه تكنولوژي‌ها پيشرفت كرده است، اما همچنان حدود 10 درصد از كاربران اينترنت تا پايان سال 93 از اينترنت دايل آپ با سرعتي در حدود 64 كيلوبيت در ثانيه استفاده مي‌كردند. تعداد كاربران اين فناوري در سال 93 در حدود هفت ميليون نفر و تعداد مشتركان آن نيز در حدود چهار ميليون نفر بودند. در كنار اين فناوري وايمكس نيز در ايران كاربران مخصوص به خود را دارد كه در حدود سه ميليون نفر را تشكيل مي‌دهند و ضريب نفوذي در حدود چهار درصد و حدود دو ميليون نفر اشتراك داشته است.

فرصت‌هاي شغلي
يك كارشناس صنعت ارتباطات در سال 92 اذعان داشت با توجه به پتانسيل‌هاي بالاي صنعت ارتباطات و فناوري اطلاعات مي‌توان هشت ميليون فرصت شغلي را در كشور ايجاد نمود. براساس آمارها در سال 92 بيش از 10 ميليون ايراني عضو شبكه‌هاي اجتماعي بودند كه جزو فعال‌ترين كاربران شبكه‌هاي اجتماعي در جهان محسوب مي‌شود.

 اتصال ۲۵ هزار روستا به اينترنت
توسعه ICT در مناطق محروم و كمتر توسعه‌يافته جزو اولويت‌هاي سال ۹۴ است كه به‌طور جدي پيگيري شد و همانطور كه در سال ۹۳ براي نخستين بار ۸ هزار روستا به اينترنت متصل شده بود، در سال 94 نيزدر حدود 25 هزار روستا داراي اينترنت شدند. همچنين توسعه پهناي باند به صورتي است كه 80 درصد از داخل و 20 درصد از پهناي باند بين‌الملل تامين شده است.

هزينه خدمات اينترنت
هزينه خدمات اينترنت براساس حجم مصرفي محاسبه خواهد شد. با اين وجود در ميان مشتركين سيم‌كارت‌هاي دايمي اين اتفاق به شكل ديگري رخ داده و در موارد متعدد افراد در قبض‌هاي خود با مبلغي حتي بيش از 50 هزار تومان بابت استفاده از اينترنت مواجه مي‌شوند. با توجه به نرم‌افزار‌هاي مختلفي كه مي‌توان روي گوشي‌هاي هوشمند نصب كرد، در بسياري موارد كاربران براي استفاده از اين نرم‌افزار‌ها و موارد ديگر، بسته‌هاي تخفيفي اينترنت موبايل را فعال مي‌كنند اما برخي كاربران با اين حساب كه استفاده چنداني از اينترنت موبايل ندارند بسته‌هاي تخفيفي را فعال نكرده و ترجيح مي‌دهند در موارد اندكي كه به استفاده از اينترنت نياز دارند با هزينه‌هاي آزاد آن را تامين كنند. و براي این كاربران سيم‌كارت‌هاي اعتباري از به پايان رسيدن سريع شارژ خود، آن هم در قبال استفاده‌اي بسيار اندك از اينترنت گلايه مي‌كنند.
در حال حاضر هزينه اينترنت مخابرات با خط تلفن و‌اي دي اس ال نامحدود در حدود 26000هزار تومان براي سرعت 256 است. اين هزينه براي سرعت 128 در حدود 22000تومان و هزينه اينترنت براي سرعت 512 و با محدوديت 2گيگ ماهي 14000هزار تومان است. اگر اينترنت را شركتي خريداري كنيم بر اساس تعرفه سه ماهه آن با سرعت 200 بايد 18000هزار تومان پرداخت شود. هزينه‌هاي اينترنت با موبايل در همراه اول و ايرانسل و در خط‌هاي دايمي و اعتباري متفاوت است.
براي نمونه در خطوط ايرانسل هزينه يك روزه 15مگابايتي 500 تومان و هزينه 7روزه 100مگابايتي 2500 و هزينه 30 روزه 200مگابايتي 5000تومان است. همچنین هزينه اينترنت يك ماهه یک گیگ در ايرانسل 13000 هزار تومان است. در خطوط همراه اول هزینه 150 مگابايت اينترنت يك روزه آن 1000تومان است و براي 800مگابايت و براي مدت 7 روز بايد 5000تومان پرداخت شود. براي یک‌ گيگ اينترنت همراه اول براي يك ماه نيز مبلغ 10000تومان بايد پرداخت شود. براي سيم كارت‌هاي دايمي نيز هزينه مصوب 8/14ريال براي هر مگا بايت است.
لازم است مشتركين تلفن‌همراه و افرادي كه از گوشي‌هاي هوشمند استفاده مي‌كنند به اين نكته توجه داشته باشند كه در صورت فعال بودن اينترنت آنها كه معمولا در اكثر گوشي‌هاي هوشمند با عنوان Mobile Data نام‌گذاري شده است، اين هزينه‌ها به پاي آنها نوشته خواهد شد. به همين دليل لازم است حتما توجه داشته باشيد در صورتي كه از بسته‌هاي تخفيفي اينترنت استفاده نمي‌كنيد و علاقه‌اي به پرداخت هزينه‌هاي بالاي GPRS نداريد حتما در مواقعي كه از اينترنت استفاده نمي‌كنيد Mobile Data را در گوشي هوشمند خود غيرفعال كنيد.

هزينه ميلياردي ايرانيان براي اينترنت
استفاده از اينترنت باعث گشايش در حوزه‌هاي مختلف شده است. اينترنت به دليل ارتباط سريع و آساني كه ايجاد مي‌كند دريافت خدمات را آسانتر كرده است. به صورت كلي جهان در عصر اينترنت جهاني ارزان‌تر است، هرچند شركت‌هاي خدمات‌دهنده در زمينه اينترنت سود سرشاري از افزايش كاربران اينترنت مي‌برند. بر فرض اينكه در ايران 40 ميليون نفر از اينترنت استفاده كنند و هر ايراني ماهانه 10 هزار تومان براي اتصال به شبكه اينترنت خرج مي‌كند در ماه چيزي حدود 400 ميليارد تومان از محل اتصال به اينترنت هزينه مي‌شود. توجيه اقتصادي اين هزينه بالا را بايد به اين صورت بررسي كرد كه امكان خريد اينترنتي، دريافت خدمات و دريافت اخبار و اطلاعات باعث مي‌شود كاربران با پرداخت ماهانه 10 هزار تومان تا چند برابر از هزينه‌هاي خود بكاهند، همانطور كه صرفه جويي در وقت نيز از جمله توجيهات اين هزينه است.

 

منبع:روزنامه آرمان

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *