جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


“شماره اینترنت”

مدتی است وزیر ارتباطات از لزوم احراز هویت کاربران اینترنت خبر داده و این موضوع در میان برخی کاربران دغدغه‌هایی را ایجاد کرده که آیا به این شیوه قرار است اطلاعات آنها رصد شود؟
طی ماه‌های گذشته بحث احراز هویت کاربران فضای مجازی مورد توجه جدی‌تر دولت قرار گرفته و وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد که در آینده هیچ کاربری بدون آنکه احراز هویت شود نمی‌تواند در فضای مجازی فعالیت کند.

"شماره اینترنت"
به گفته محمود واعظی متاسفانه گاهی ممکن است در حوزه جعل و سوء استفاده در فضای مجازی مشکلاتی پیش آید که با احراز هویت امکان پیگیری در برابر تمام این موضوعات وجود خواهد داشت.


اما این اظهارات وزیر ارتباطات این سوال را ایجاد می‌کند که آیا با این شیوه قرار است فعالیتهای کاربران اینترنت زیر ذره بین قرار گرفته و رصد شود؟‍
این سوالی است که محمود واعظی، پیش‌تر سعی کرده با ارائه توضیحاتی مانع از ایجاد نگرانی‌های مردم در این خصوص شده و پاسخی قانع کننده برای آن ارائه کند.
وی در پاسخ به این که آیا احراز هویت به معنای آن خواهد بود که تمام فعالیتهای افراد در فضای اینترنت رصد خواهد شد، اعلام کرده است: ما به حریم خصوصی افراد کاری نخواهیم داشت. بلکه تلاش بر آن است که تمام افرادی که از اینترنت استفاده می کنند با هویت مشخص وارد این فضا شوند. ما به هیچ عنوان بیش از این نمی خواهیم و در دولتی که شعار آن حقوق شهروندی است، اگر قرار باشد ارتباط مردم رصد شود عملی خلاف این حقوق صورت گرفته است. علاوه بر این اگر قصد داشتیم چنین کاری کنیم لزومی به اعلام آن وجود نداشت.
وزیر ارتباطات در عین حال یادآور شد: در واقع قصد داریم از این طریق جلوی استفاده غیرمجاز و کلاهبرداری را در فضای اینترنت بگیریم و با هویت بخشی به کاربران از این پس هیچ کاربری نخواهیم داشت که با هویت نامعلوم از اینترنت استفاده کند.
محمود واعظی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: به این ترتیب کاربر با یک تابلو و هویت مشخص از اینترنت استفاده می کند و همانطور که شماره تلفن و موبایل به مشترکان هویت می بخشد، «شماره اینترنت» نیز می تواند به کاربری که از این فضا استفاده می کند، هویت بدهد.
وی همچنین تاکید کرد: ما در این طرح به هیچ وجه قصد ورود به حریم شخصی افراد را نداریم و فقط جلوی کلاهبرداری ها و ورود غیرمجاز در این عرصه سد می‌شود.

دسترسی به اطلاعات کاربران تنها با حکم قضایی
اما درباره رصد شدن اطلاعات کاربران ایرانی در فضای مجازی و به ویژه اطلاعات کاربران ایمیل‌های ایرانی پیش از این نیز اظهار نظرهای متعددی مطرح شده بود و به عنوان مثال در دوره‌ای در گذشته قائم مقام وقت وزیر ارتباطات خاطرنشان کرده بود که نظام سیاستی مبنی بر شنود ایمیل‌ها ندارد.
اسماعیل رادکانی – معاون سابق گسترش سازمان فناوری اطلاعات – هم پیش‌تر در گفت‌وگویی با ایسنا به نوعی خیال کاربران را راحت کرده و اذعان کرده بود که اطلاعات کاربران این دسته ای‌میل‌ها تنها با حکم قضایی قابل دسترس خواهد بود.
البته این ابهام که آیا دولت قصد نظارت بیشتر بر فعالیتهای اینترنتی افراد را دارد مختص به این روزها و اعلام این موضوع از سوی وزیر ارتباطات نمی‌شود و طی سالهای گذشته همواره این موضوع یکی از نگرانیهای برخی کاربران بوده که در موارد متعدد باعث شده به طور مثال مردم استفاده از ایمیل‌های خارجی را به نمونه‌های داخلی آنها ترجیح دهند.
حتی این دغدغه تنها به ایران و کاربران ایرانی نیز محدود نمی‌شود و در واقع از زمانی که تکنولوژی وارد زندگی بشر شده، همپای آن راه های جاسوسی اطلاعات نیز وجود داشته و در کل تمام دولتها برای تامین امنیت کشور و کاربران خود در این حوزه سرمایه گذاری های متعددی صورت داده‌اند.

منبع:آی تی آنالیز

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *