تعطیلی فیس بوک ؟!
تعطیلی فیس بوک یکی از مسائلیه که ممکنه دور از ذهن خیلیا باشه اما بعد از گذشت چند سال از تاسیس فیس بوک حقایق زیادی درباره این شبکه اجتماعی بزرگ منتشر شده که باعث شده خیلی ها نسبت به فیس بوک نگاه جدیدی پیدا کرده باشن . نگاهی که به مرور زمان یک بی تفاوتی و شاید تنفر ایجاد کنه . من در این پست می خوام توضیح بدم که تعطیلی فیس بوک در چه شرایطی ممکنه اتفاق بیوفته .
فیس بوک اطلاعات کاربران را سرقت می کند
خیلی از مردم عادی وقتی برای اولین بار با فیس بوک مواجه شدن انقدر براشون جالب و جذاب بود که شاید حتی تصورش رو هم نمی کردن که فیس بوک داره خیلی زیرکانه ازشون حرف میکشه . تا قبل از گسترش اینترنت خیلیا به مسئله سرقت اطلاعات از طریق نرم افزار فکر هم نمی کردن . اما مردم چطور به این مسئله پی خواهند برد و بعد از اینکه بفهمن این اطلاعات به چه درد سرمایه گذاران فیس بوک میخوره ، چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
احتمال تعطیلی فیس بوک بعد از افشا گری های متناوب منابع خبری و علمی
Julian Paul Assange موسس wikileaks در مصاحبه ای با Russia Today درباره فیس بوگ جمله تکان دهنده ای گفت
Facebook in particular is the most appalling spying machine that’s ever been invented
یعنی فیس بوک ترسناک ترین ماشین جاسوسیه که تا حالا اختراع شده ! افشاگری های زیادی از طرف رسانه های مختلف علیه فیس بوک انجام شده . البته هر وقت این مسئله از طرف رسانه های ایرانی مطرح شد عده زیادی مقاومت می کردن و میگفتن این توهم توطئه است . متقاعد کردن افراد غیر متخصص بسیار پیچیده است . چون فیس بوک برای خیلی ها جذابه به خصوص ایرانی ها که محدودیت های اجتماعی بیشتری دارن . به هر حال رسانه ها به مرور مطالب بیشتری رو خواهند نوشت . میگن ماه پشت ابر نمی مونه !
پی بردن کاربران به سرقت اطلاعاتی توسط فیس بوک
افشاگری های رسانه ها سوالات زیادی رو در ذهن مردم ایجاد میکنه که خود فیس بوک پاسخ همه این سوالات رو میده ! فیس بوک باعث شد تا مردم عادی ( غیر متخصص ) کم کم خیلی راحت متوجه بشن که شرکت های بزرگ نرم افزاری چطور دارن اطلاعات کاربران رو سرقت می کنن . فیس بوک با ترکیب تکنیک های مهندسی اجتماعی ، علم شبکه و مهندسی نرم افزار تونسته مردم رو متقاعد کنه تا اطلاعات دقیقی رو درباره خودشون در اختیار فیس بوک بذارن . اطلاعاتی که امکان نداره به غریبه ها بگن اما انقدر به فیس بوک اعتماد می کنن که همه این اطلاعات رو به طور دقیق ارائه میدن . فیس بوک میدونه کی با کی دوسته ، علایق همه کاربران رو به خوبی میدونه . و به مرور زمان همه مردم متوجه میشن که چرا فیس بوک انقدر برای جمع آوری اطلاعات دقیق اصرار داره و به طور دائم ازتون سوالات جدیدی می پرسه .
کاربران فیس بوک موش آزمایشگاهی سرمایه دارهاشرکت در نظر سنجی های فیس بوک با دید باز تر
به مرور زمان همونطور که در چند سال اخیر هم شاهد بودیم کاربران فیس بوک ، فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی رو کم کم یاد گرفتن . به مرور زمان متوجه میشن که نباید هر جایی هر حرفی رو زد . ما تو دنیای واقعی موقع حرف زدن خیلی احتیاط می کنیم چون می دونیم که اگر مراقب حرف زدن مون نباشیم ممکنه عواقب بسیار بدی داشته باشه . با اپیدمی شدن ( ترویج پیدا کردن ) این طرز تفکر دیگه فیس بوک نمی تونه مردم رو تخلیه اطلاعاتی کنه بنابراین انگیزه فیس بوک برای ادامه سرمایه گذاری کم میشه .
مهم ترین گروه های فعال در فیس بوک ، گروه های بازاریابی شرکت های بزرگ هستن . این شرکت ها اطلاعات دقیق کاربران فیس بوک رو با نرم افزار ها و متد های پیچیده بررسی میکنن و یک مجموعه اطلاعات آماری بسیار دقیق ایجاد میکنن . طبق این اطلاعات آماری محصولات جدیدی رو وارد بازار میکنن . علاوه بر بررسی ذائقه مردم دنیا ، از این اطلاعات برای اهداف دیگه ای هم استفاده می کنن . شرکت ها با بررسی ذائقه مردم و اعمال تکنیک های مبتنی بر روان شناسی مدرن ذائقه مردم رو مطابق میل شون تغییر میدن . اگرچه سرمایه دارن برای تحقق اهداف شون از همه رسانه ها و تکنیک ها استفاده میکنن اما چیزی که از رفتار مردم میشه متوجه شد اینه که مردم خیلی راحت به فیس بوک اعتماد میکنن ، بنابراین فیس بوک برای تغییر سلیقه مردم ابزار بهتریه .
گسترش جامعه وبلاگ نویسی مستقل و تعطیلی فیس بوک
کم کم خیلیا فهمیدن که میشه از وبلاگ نوسی درآمد زایی کرد و همین مسئله باعث شده تا عده زیادی به کسب درآمد از وبلاگ نویسی رو بیارن . افرادی که سواد و علاقه به نوشتن دارن میان یه سایت مستقل راه اندازی میکنن و با افزایش بازدید به مرور زمان با روش های مختلف از وب سایت شون پول در میارن . در واقع این درآمد ناشی از تولید محتواست ( مقاله ، عکس ، ویدیو و … ) . به همین دلیل دیگه فرد انگیزه فعالیت در شبکه های اجتماعی رو نداره چون می دونه که اگر همین مطالب رو در سایت شخصی خودش منتشر کنه می تونه ازش پول دربیاره .
خز شدن فیس بوک و فرار افراد سطح بالا از فیس بوک
انسان ها به سطح شخصیت شون اهمیت میدن . معمولا افراد تحصیل کرده و سطح بالا سعی میکنن در مناطقی زندگی کنن که آدم بی سواد یا بی شعور کمتری در اون منطقه باشه تا از گزند این افراد در امان باشن . از طرفی ، این افراد اصلا دوس ندارن که با افراد سطح پایین اشتباه گرفته بشن . با خز شدن تدریجی فیس بوک ، افراد با سواد و فهیم از فیس بوک دور میشن و سعی میکنن یه جایگزین بهتر و سطح بالا تر پیدا کنن .
مشکلات ، حوادث و جرایمی که توسط فیس بوک تحقق پیدا می کند
مار گزیده از ریسمون سیاه و سفید هم میترسه ! این تئوری در همه دوران تاریخ بشریت صادق و بوده و خواهد بود . افرادی که نامزد یا همسر شون رو تو فیس بوک از دست دادن . افرادی که از طریق فیس بوک مال باختن ( حتی شده هزار تومن ) ، افرادی که در فیس بوک بدنام شدن و … این افراد برای همیشه با فیس بوک خداحافظی میکنن . به دنبال این افراد ، اطرافیان شون هم با خطرات بالقوه فیس بوک بیشتر آشنا میشن و جذابیت فیس بوک براشون کمتر و کمتر میشه .
تولد سبک های جدید شبکه اجتماعی
نو که میاد به بازار کهنه میشه دل آزار . هر روز شبکه های اجتماعی جدیدتری متولد میشه و این شبکه ها کاملا منطبق با نیاز های روز افراد هستن . شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن های هوشمند فیس بوک رو بردن تو حاشیه . البته لازم به ذکره شبکه های اجتماعی موبایلی هم ابزار های جدیدی برای جمع آوری اطلاعات افراد هستن .