جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


روباتی با چهره انسانی

روباتی که این روزها سر و صدای زیادی به پا کرده است و بسیاری آن‌را ملموس‌ترین چهره روباتی نزدیک به انسان‌ها تشبیه کرده‌اند، Jia Jia نام دارد. روباتی که به راحتی توانایی صحبت کردن با انسان‌ها را دارد.

 

روباتی با چهره انسانی


دانشگاه علم و صنعت چین که پیش از این موفق به طراحی یک روبات سرویس دهنده به نام Kejia شده بود، به تازگی موفق به طراحی روباتی شده است که به شکلی ترسناک بسیار واقع‌گرایانه است. این روبات منحصر به فرد Jia Jia نام دارد. در حالی که این روبات بیش از آن‌که به روبات خزنده ScarJo شباهت داشته باشد به یک انسان شبیه است، در نگاه اول کمی شما را غافل‌گیر می‌کند، به دلیل این‌که بیش از اندازه به چهره یک انسان آرام شباهت دارد. “سلام به همگی، من جیا جیا هستم. خوش آمدید!” این اولین جمله‌ای بود که این روبات چشم‌نواز در اولین برخورد با مخاطبان خود در مرکز چند رسانه‌ای دانشگاه  علم و صنعت چین به زبان آورد.
Jia Jia نه تنها این توانایی را دارد تا با انسان‌ها صحبت کرده و به تعامل بپردازد، بلکه این قابلیت را دارد تا واکنش‌های احساساتی را در چهره خود نمایان سازد. این روبات اگر احساس کند شما تصویر ناخوشایندی از او به دست آورده‌اید، دیگر به تعامل با شما نخواهد پرداخت. به‌طور مثال در یک مورد این روبات به شخص مقابل خود که در حال عکس‌برداری از چهره او بود و بیش از اندازه به او نزدیک شده بود، این چنین گفت: «زمانی که در حال عکس گرفتن از من هستید، بیش از اندازه به من نزدیک نشوید، این‌کار شما باعث می‌شود که من چاق به نظر برسم.»

تیم طراحی نزدیک به سه سال وقت صرف کرده است تا موفق به طراحی این روبات شوند، به‌طوری که اطمینان حاصل پیدا کند حرکات دهان این روبات در زمان صحبت کردن، حالت چشمانش در زمان نگاه کردن به گوشه و کنار اتاق و حرکات اندامش کاملا طبیعی به نظر برسد. اما هنوز هم پرسش‌هایی وجود دارد. اول آن‌که تیم طراحی هنوز به این سؤال پاسخ نداده‌اند که نحوه خندیدن یا گریه کردن کردن این روبات چگونه خواهد بود؟ دوم آن‌که آن‌ها چگونه موفق به طراحی دستان این روبات شده‌اند؟ به‌طوری که دستان این روبات به دستان یک مانکن فروشگاه شباهت کمتری پیدا کند. البته این احتمال وجود دارد که نسخه دوم این روبات در راه باشد، به دلیل این‌که محققان در نظر دارند کار روی این روبات را ادامه دهند، اما آن‌ها هیچ‌گونه برنامه‌ای برای تولید انبوه این روبات ندارند. چن شیائوپنگ، رهبر این تیم گفته است: « اگر جیا جیا را با نمونه‌های تعاملی پیش از خودش مورد مقایسه قرار دهیم، مشاهده می‌کنیم فرم چرخش چشمانش و سرعت گفت‌وگوی او و همسان‌سازی جملات با حرکت لب‌ها بسیار طبیعی‌تر شده است. تیم طراحی امیدوار است تا قابلیت یادگیری عمیق، قابلیت تشخیص چهره، گریه کردن یا خندیدن را در آینده نزدیک به این روبات اضافه کند.» چن در پایان صحبت‌های خود عنوان کرد که امیدوار است جیا جیا تبدیل به یک روبات خردمند و کارآمد شود.

جیا جیا از تاریخ 21 تا 23 آوریل در نمایش‌گاه بین‌المللی فناوری‌های شانگهای چین در معرض دید عموم مردم قرار خواهد گرفت.

منبع شبکه

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *