جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


اینترنت نامحدود وعده ای که عملی میشود ؟

بحث تعرفه‌های اجرایی اینترنت ثابت و نامحدود شدن آن چند سالی است مطرح شده اما اقدامات انجام شده در این حوزه، با درنظر گرفتن پیشرفت‌هایی که داشته، هنوز به جایگاه واقعی و مطلوبِ نامحدود‌ شدن نرسیده است. اما امروز وزیر ارتباطات با انتشار پستی در اینستاگرام از تصویب تعرفه غیرحجمی جدیدی خبر داد که شاید پس از مدت‌ها رویای ایرانیان برای رسیدن به اینترنت نامحدود را تحقق بخشد.

 

اینترنت نامحدود وعده ای که عملی میشود ؟

«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر جوان ارتباطات در اینستاگرام خود نوشت:

«پس از دوماه کار فشرده و انجام مطالعات اقتصادی و مذاکرات با اپراتورها و نیز جمع بندی نظرات کاربران، امروز و در جلسه کمیسیون تنظیم مقررات، مدل غیرحجمی تعرفه سرویس های ثابت به تصویب رسید. جزئیات طرح طی دو روز آینده به اطلاع عموم خواهد رسید.»

چند وقتی است که با پیشرفت زیرساخت‌های مخابراتی و بهتر شدن خدمات اینترنتی ارائه شده توسط اپراتور‌ها، شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت ثابت متوجه شده‌اند برای حفظ کاربران خود به تغییراتی چالش برانگیز نیاز دارند. از این تغییرات می‌توان به ادغام برخی شرکت‌های فعال در این حوزه با یکدیگر برای استفاده مشترک از زیر ساخت‌ها و کاربران موجود اشاره نمود. با توجه به بالا بودن قیمت اینترنت موبایل موجود در کشور برای قشر متوسط، ارائه بسته‌های اینترنت نامحدود می تواند راهکاری مفید در جذب مشتری باشد.

با این حال باید توجه داشت طبق گفته جهرمی قیمت فعلی اینترنت موبایل در ایران، جزء ده کشور به‌صرفه دنیاست و با درنظر گرفتن صحبت‌های «محمد‌مهدی‌ عطوفی» معاون بازاریابی و فروش همراه اول، مبنی بر اینکه نرخ موجود اینترنت موبایل در کمترین حالت ممکن قرار دارد و ارزان‌تر از حد فعلی نخواهد شد، فرصت مناسبی برای شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت ثابت پیش می‌آید تا با عرضه اینترنت نامحدود واقعی و مقرون به صرفه، استقبال کاربران را به خود جذب کرده و رتبه ایران در شاخص قیمت‌ اینترنت ثابت را بهبود بخشند.

چندی پیش وزیر جوان ارتباطات در عمل به وعده ابتدای انتصابش مبنی بر اصلاح تعرفه‌های اینترنت، نرخ جدید تعرفه مخابرات را با انتشار لیستی معرفی نمود و از مخاطبان نظر‌خواهی کرد. این نظرخواهی و اعتراضات مردم در واکنش به آن، مسئولان را متوجه ناکارآمدی طرح ارائه شده نمود چرا که حجم نامحدود ارائه شده تنها به ۵۰۰ سایت پرمصرف داخلی و ترافیک داخلی مخابرات ایران اختصاص داشت. اعتراض کاربران در توییتر و اینستاگرام حول این حوزه در چند دسته کلی قابل بررسی بود؛

ترافیک بین الملل اختصاص‌یافته به این بسته دارای محدودیت ۱۰ گیگی بود. با توجه به این مطلب که هر مخاطب عادی ماهانه حداقل به ۳۰ گیگ ترافیک نیازمند است، هر کاربر مجبور به پرداخت هزینه‌های گرافی جهت خرید حداقل ترافیک مورد نیاز خود خواهد شد و عملاً عبارت نامحدود و غیرحجمی در مقابل تعریف این بسته‌ها زیر سوال می‌رود.
برخی حتی به انتخاب این ۵۰۰ سایت نیز اعتراض داشتند چراکه معتقد بودند، باید تمام IP های ایرانی جزو سایت‌های منتخب قرار گرفته و مخاطب مجبور به استفاده از ترافیک بین‌الملل خود برای بازدید از این سایت‌ها نشود.
عده‌ای دیگر نیز کلاً در مقابل این سرویس جبهه گرفته و تصمیمات داده شده را طرحی برای جایگزینی ۵۰۰ سایت ملی به عنوان منبع دانستند. هدفی که به گفته آنان به علت محدودیت محتوایی و به روز نبودن سایت‌های ایرانی در برخی زمینه‌ها حتی در صورت رایگان شدن ترافیک مصرفی قادر نخواهد بود کاربران را به استفاده از این ۵۰۰ سایت ترغیب کند.

واکنش‌های منفی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی وزیر را بر آن داشت تا اجرای این مصوبه را در همان مراحل ابتدایی متوقف نموده و دستور دهد تا پیشنهاد مجددی با رعایت منافع و مصالح کاربران توسط کمیته بررسی‌ تعرفه‌ها ارائه گردد.

حال با تصویب شدن طرح جدید، احتمال می‌رود ناکارآمدی طرح قبلی و اعتراضات مردم از یک سو، همچنین تلاش شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ثابت برای حفظ مشتریان خود از سوی دیگر، دست‌به‌دست هم داده تا رویای اینترنت نامحدود را برای ایرانیان به ارمغان آورد. رویایی که برای اطلاع از چگونگی نرخ‌های آن باید تا چند روز دیگر صبر کنیم و ببینیم قیمت‌های فعلی را تا چه حدی پایین خواهد آورد؟

منبع : دیجیاتو

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *